Passimiento

De Frappato druiven worden geplukt wanneer ze net rijp zijn. Op deze manier blijft de karakteristieke frisheid behouden. De most rijpt na een langzame fermentatie in RVS tanks. De Nero d'Avola druiven blijven juist lang aan de ranken zitten, totdat ze al op natuurlijke wijze iets ingedroogd zijn. Hierna worden ze voorzichtig in houten kisten gelegd. Na een voorzichtige persing fermenteert de most bij een gecontroleerde temperatuur. De twee wijnen worden langzaamaan geblend. Men neemt hier de tijd voor maar zorgt wel dat er alleen wijn van 1 oogst in de blend komt. Om de zoetheid van de wijnen te behouden wordt het gistingsproces vroegtijdig onderbroken. Hierna rijpt de wijn nog een aantal maanden in stalen tanks. De wijn heeft een intense helderrode kleur. In de neus zeer karakteristiek en intens, met hints van rode bessen. In de mond is het een warme volle wijn, goed in balans door zijn frisheid. De tannines zijn zacht en elegant.
Toon de gehele inhoud

20,00

24.2
Online te bestellen vanaf 12 stuks.
Een kleiner aantal? Bel ons even.

Bezoek een van de mooiste
Kerstshowrooms van Nederland.

  • Kom het gezellig zelf uitzoeken.
  • Geopend wanneer het jou uitkomt.
  • Dus ook ’s avonds of in het weekend!
  • Sinds 1998 ervaren en betrouwbaar.
Maak een afspraak

Graag op maat advies ontvangen?

Vraag het onze product specialist

Maak een afspraak

Website

Product soorten

Handige links

Copyright © 2022 vanpol.nl
magnifiercrossmenuchevron-leftchevron-rightarrow-uparrow-right